Over Alfa


Alfa is de studentenkring voor en door archeologen. Wij zorgen ervoor dat de student ten volle van zijn tijd hier aan de universiteit kan genieten.  Met een heel team van mensen die elk een functie uitoefenen (het praesidium) proberen wij jullie een zo breed mogelijk aanbod van activiteiten en informatie te geven. Hieronder even een selectie uit de dingen die we jaar na jaar verwezenlijken: 

– Cursusdienst : wij zorgen dat al je cursussen (die niet bij Acco/andere kringen te krijgen zijn) gedrukt worden en tegen democratische prijzen kunnen worden aangekocht.

– Kennismakingsweekend voor de eerstejaars: Maak nieuwe vrienden en ontdek je nieuwe praesidium/klasgenoten.


– Tentoonstelling: Elk jaar organiseert Alfa een interessante tentoonstelling waarin veel mooie stukken te zien zijn.

– Cantus: in oude traditie zingen we (al dan niet verkleed) met volle borst samen met al onze mede-Alfanen. Dit gebeurt enkele keren per jaar.

– Fuiven: Een echte Alfa-fuif zoals het hoort, dat is een dik feestje!

– Thema-avonden in Fakbar Letteren. Hier zorgt Team Feest met hun eindeloze fantasie elke week opnieuw voor een fantastisch feestje met bijhorende inkleding.

– Verdediging van de studentenbelangen op verschillende niveaus: Alle knelpunten die de studenten ons aanbrengen worden ook hogerop aangebracht door onder ander de onderwijsverantwoordelijke en de praeses. Heb je zelf opmerking en aanvulling? Laat het weten en wij kaarten het aan.

– Voetbalwedstrijden tegen andere kringen: Kom mee shotten of supporteren!

– Toneel: Alfa doet normaal elk jaar samen met Musicologica en Mecenas als aMUZEment mee met het Interfacultair Theater Festival en brengt daar meestal een origineel toneelstuk. Als je interesse hebt om mee te helpen of om als acteur/actrice mee te spelen, laat het ons weten!

Zoals je ziet kan je voor veel dingen bij ons terecht. Zoals elk jaar staan er weer een hoop enthousiaste mensen klaar, dus geniet er ten volle van.
Mocht je nog vragen hebben? Je kunt ons altijd persoonlijk aanspreken of een mailtje sturen.

Algemene informatie kan gepost worden naar :

Alfa Archeologie

Blijde Inkomststraat 11

3000 LEUVEN